Kieszonki z farszem brokułowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, wysuszyć, naciąć głębokie kieszenie. Następnie natrzeć solą i kolorowym pieprzem w środku nacięć i na wierzchu - włożyć na kilka godzin do lodówki.
2.Brokuła pokroić na małe kawałki, gotować 10 min w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Następnie pognieść tłuczkiem do ziemniaków lub posiekać. Dodać starty na drobnych oczkach tarki jarzynowej czosnek i ser. Wymieszać. Farsz doprawić do smaku.
3.Nadzienie umieścić w naciętych otworach filetów. Mięso spiąć wykałaczkami, by farsz nie wypadał.
4.Składniki glazury dokładnie wymieszać.
5.Pastą nasmarować mięso. Filety ułożyć w formie (28 x 38) wyścielonej papierem do pieczenia.
6.Piec 40 min (200 st. C). Przed podaniem usunąć wykałaczki.
Komentarze