Kompot z rabarbaru i mięty

5 (140 ocen)

  • 20 min

super na gorąco i na chłodno

  • 20 min

Składniki:

  • 4 łodygi rabarbaru
    3 szklanki wody
    3 łyżki cukru
    2 goździki
    mięta truskawkowa
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot z rabarbaru i mięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar pokroić na małe kawałki i zasypać w garnku cukrem.
    Zostawić na 15 minut, aby lekko puścił sok.
  • 2. Następnie zalać wodą, dodać goździki i zagotować.
    Gotować jeszcze 10 minut, pod koniec dodać kilka listków mięty.
  • kompot 3. Podawać na ciepło lub schłodzony, można przelać przez sitko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować