Konfitura porzeczkowo-agrestowa

4.49 (155 ocen)

Smaczne połączenie i idealne zapasy na zimę.

Składniki:

  • 600 g czarnej porzeczki
    400 g czerwonego agrestu
    1 szt konfitur fix
    300 g cukru
    200 g cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura porzeczkowo-agrestowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki umyć i obrać. Agrest umyć i obrać,pokroić na mniejsze kawałki. Owoce wsypać do garnka. Wsypać konfitur fix, cukry i wymieszać. Od czasu do czasu mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować około 3-5 min w zależności jak twardy jest agrest. Gorącą konfiturą napełnić słoiki do wysokości brzegu, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Zimne przenieść w chłodne miejsce, najlepiej do piwnicy. Waga owoców jest podana po obraniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować