Kokosowa rolada bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem pudrem na krem do utartego kremu dodać wiórki kokosowe i skórkę pomarańczową, dokładnie wymieszać i na koniec dodać likier kokosowy. Przygotowaną masę wstawić do lodówki, a w tym czasie przygotować ciasto herbatnikowe.
2.Herbatniki zmielić, dodać do nich kakao i wodę, szybko zagnieść jednolite ciasto.
Na kawałku foli aluminiowej rozwałkować ciasto herbatnikowe na grubość około 1 cm
3.na cieście rozsmarować lekko schłodzoną masę kokosową i ostrożnie zwinąć roladę, owinąć ją folią aluminiową i odstawić na kilka godzin do lodówki, aby dobrze zastygła.
4.Kiedy rolada dostatecznie stwardnieje rozwinąć ja z folii i po wierzchu polać rozpuszczoną polewą czekoladową
i po jej zastygnięciu kroić ostrym nożem, roladę cały czas przechowywać w lodówce.
Komentarze