Kokosowo-malinowy sernik z musli

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Sernik na zimno który powstał z tego co miałam w lodówce,schłodzony na pełnoziarnistym musli to wspaniały deser który rozpływa się w ustach o malinowo-kokosowym posmaku.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Na formę 27/15 cm

    250 ml śmietany kremówki
    200 ml mleczka kokosowego
    250 g twarożku półtłustego
    3 łyżeczki żelatyny
    150 g musli zbożowego
    150 g świeżych malin
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kokosowo-malinowy sernik z musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dobrze schłodzoną kremówkę z lodówki ubić na sztywno,dodając pod koniec miksowania cukier puder,wlać równie zimne mleczko kokosowe,zmiksować ,twarożek zemleć w maszynce do mięsa,dodać do masy razem z sokiem cytrynowym.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody i lekko ciepłą cienkim strumieniem wlać do masy miksując do połączenia.
    Formę wyłożyć folią spożywczą wysypać na dno połowę musli wylać masę,powciskać umyte i osuszone maliny,posypać wierzch resztą musli,schłodzić w lodówce 2-3 godziny lub najlepiej zostawić na całą noc.
    Przed podaniem kroić na plastry.

Porady

Taki deser przygotujesz również zimą z owocami z puszki np brzoskwiniami,mandarynkami itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musli Owoce Ser biały Mleko kokosowe Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować