Kolorowa sałatka z cykorią i pomarańczą

0 (0 ocen)

Kolorowa i zdrowa sałatka, świetna jako dodatek do obiadu. Ciekawym, słodkim akcentem jest pomarańcza, która stanowi kluczowy składnik potrawy.

Składniki:

  • 4 małe cykorie (łącznie 400 g)
    1 większa pomarańcza (200 g)
    1 mała czerwona papryka (100 g)
    1 mała żółta papryka (100 g)
    1 puszka kukurydzy konserwowej (220 g bez zalewy)
    2 ząbki czosnku
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    ½ łyżeczki mielonych owoców kolendry
    ½ łyżeczki imbiru mielonego
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Majonez

Kolorowa sałatka z cykorią i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka z cykorią i pomarańczą 1. Z cykorii usunąć głąb, pozostałą część poszatkować i przełożyć do miski. Pomarańczę obrać ze skórki i białej błonki, owoc pokroić na małe cząstki. Pozbawione nasion papryki pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. Wymienione składniki dodać do cykorii, dołożyć natkę pietruszki oraz obrany i posiekany czosnek. Wsypać kolendrę i imbir. Całość wymieszać. Dodać majonez i przyprawy do smaku, po czym ponownie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować