Kolorowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i wymieszać niezbyt dokładnie. Przełożyć łyżeczką do formy - każdą dziurę wypełnić do dwóch trzecich. Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
2.Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodając cukier puder i aromat. Dodać serek mascarpone i wymieszać.
3.Cukier rozdzielić na dwa pojemniczki z przykrywką (po 25 g w każdym). Do jednego pojemniczka dodać odrobinę barwnika niebieskiego, a do drugiego barwnika różowego. Dodać po małej kropelce wody. Następnie zamknąć pojemniczki i dokładnie wymieszać potrząsając nimi.
Komentarze