Koperkowy szczupak

0 (0 ocen)

  • 50 min

Wyjątkowo pyszny świeżutki szczupak , zielony koperek i odrobina śmietankowego masełka -samo zdrowie :)

  • 50 min

Składniki:

  • 2 duże oczyszczone szczupaki ( u mnie świeżutkie-"prosto z wody" , złowione przez tatę)
    1 pęczek koperku
    1 łyżka masła śmietankowego
    słodka papryka , sól , pieprz

    Folia aluminiowa

Koperkowy szczupak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • koperkowy szczupak 1. Każdą rybę przekrawamy na 3 części, nacieramy solą i pieprzem i papryką , posypujemy posiekanym koperkiem- "wklepujemy go w rybę "
  • koperkowy szczupak 2. Na każdy kawałek ryby kładziemy odrobinę masła , zawijamy w folię aluminiową ( każdy kawałek oddzielnie)
  • koperkowy szczupak 3. Pieczemy ok.25 min w 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy