Kostka agrestowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić mikserem na lśniącą pianę,pod koniec wsypać cukier i dalej ubijać dodać żółtka i delikatnie wymieszać na najniższych obrotach ,wsypać mąkę tortową wymieszaną z proszkiem,zmiksować wylać ciasto na wyłożoną pergaminem blaszkę do pieczenia o wym 23/38 cm.Piec około 20 minut w temp 170*c.Po upieczeniu wystudzić.
2.Masa:
Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 250 ml gorącej wody ,zostawić do lekkiego stężenia.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na puch dodając cukier puder ,wlać lekko tężejącą galaretkę zmiksować.
Wylać masę na zimny biszkopt.
Ostatnią agrestową galaretkę rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody gdy zacznie tężeć wylać na wierzch ciasta.Wstawić na około 3-4 godziny do lodówki.
Przed podaniem pokroić na 12 równych kostek,udekorować ciasto świeżym agrestem.
Komentarze