kotleciki serowe

5 (151 ocen)

  • 35 min

Posmakują nie tylko dzieciom.

  • 35 min

Składniki:

  • 30 dag twarogu
    jajko
    1 i 1/2 szklanki mąki
    cukier waniliowy (3 łyżeczki )
    cukier ( ilość według upodobań)
    dodatki do podania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kotleciki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgnieść widelcem połaczyć z jajkiem i mąką oraz cukrami.
    Dokładnie wymieszać. Obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Porady

Kotleciki należy smażyć na dużym ogniu, a gdy się zarumienią zmniejszamy go. Aby nadać kotlecikom ciekawy wygląd, można wyciskać z masy serowej wzorki za pomocą foremek do ciasteczek. Najlepiej smakują polane śmietaną i sosem owocowym lub czekoladowym w towarzystwie sezonowych owoców. Do ciasta można też dodać posiekane bakalie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować