Kotleciki rybne

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybko i smacznie

  • 30 min

Składniki:

  • * 0,5 kg fileta z ryby
    * 1 cebula
    * niewielki pęczek pietruszki
    * bułka tarta
    * 2 jajka
    * łyżka soku z cytryny
    * sól , pieprz
    * olej

Kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne mielimy maszynką do mięsa.
    Następnie dodajemy cebulę, pietruszkę sok z cytryny , jajka i posypujemy bułką tartą.
    Całość doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Lepimy kulki lekko je zgniatając , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na małym ogniu do uzyskania złocistego koloru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy