Kotlety mielone z fetą

4.48 (145 ocen)

  • 25 min

Lubię eksperymentować w kuchni. Tym razem przygotowałam mężowi kotlety mielone z serem feta – był zachwycony nowym smakiem!

  • 25 min

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego, 2 jajka, ½ bułki pszennej, ¼ szklanki mleka, przyprawa do mięsa mielonego, sól, pieprz, czosnek granulowany, 20 dag sera feta, bułka tarta, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajka, dodać odsączoną bułkę i przyprawić całość do smaku. Wymieszać dokładnie.
  • 2. Ser feta pokroić w małe prostokąty (ok. 1 na 2 cm). Bułkę tartą wysypać na talerzyk. Ręką namoczoną w wodzie formować z masy mięsnej kotlety, na środek każdego położyć kawałek sera i zlepić dookoła, lekko spłaszczyć kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Porady

Zamiast sera feta można użyć także żółtego sera i szynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować