Kotlety po mazursku

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne, pożywne roladki z mięsa wieprzowego nadziane szynką i gotowanym jajkiem. Pochodzą z kuchni mazurskiej:)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab z kością: 80 dekagramów
    - jajko ugotowane na twardo: 1 sztuka
    - jajka surowe: 2 sztuki
    - Tłuszcz: 10 dekagramów
    - mąka pszenna: 2 dekagramy
    - szynka wędzona gotowana: 15 dekagramów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - imbir: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety po mazursku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety po mazursku 1. Ze schabu usuwamy kość i dzielimy na porcje. Płaty mięsa należy dobrze rozbić i posolić. Na każdym płacie kładziemy szynkę pokrojoną w drobną kostkę, wymieszaną z gotowanym jajkiem, pieprzem i imbirem.
  • Kotlety po mazursku 2. Zawijamy mięso z farszem w rulon, panierujemy w dwóch jajkach i mące.
  • Kotlety po mazursku 3. Następnie roladki smażymy na tłuszczu.
  • Kotlety po mazursku 4. Danie podajemy z ziemniakami z wody i surówką ze świeżych warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować