Kotlety drobiowe po hawajsku, zapiekane z warzywami to świetny pomysł na egzotyczny i pyszny obiad.
1 godz. 20 min
Składniki:
SKŁADNIKI :
1 duża pierś lub kilka kotletów z udek drobiowych
sól, pieprz, papryka w proszku do smaku
2 jajka
mąka pszenna do panierowania
olej do smażenia
1 opakowanie warzyw na patelnię
4 plastry ananasa
100 g tartego, żółtego sera
pieczone ziemniaczki
Kotlety po hawajsku zapiekane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso tniemy na kawałki, rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy do smaku. Następnie panierujemy w jajku i mące, smażymy na złoto z każdej strony.
2.Na patelni podpiekamy warzywka aż zmiękną a płyny odparują. Doprawiamy dowolnie do smaku.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami pieczone warzywka, kawałki pieczonych ziemniaczków, na to układamy kotlety na które kładziemy plastry ananasa i posypujemy serem.
Danie zapiekamy aż ser się rozpuści.
Zapiekankę podajemy ciepłą z ulubionymi sosami, smacznego.
Komentarze