Kotlety sojowe w zielonym pesto

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kotlety sojowe inaczej, tzn. w groszkowo-pietruszkowym pesto z dodatkiem ryzu z zieloną natką oraz brokułami i groszkiem zielonym......

  • 15 min

Składniki:

  • brokuł mały 1 sztuka
    natka pietruszki świeża 1.5 pęczka
    groszek 1 puszka
    kotlety " a la schabowe " - sojowe 1 opakowanie
    ryż w woreczkach 2 sztuki
    sól i pieprz do smaku
    oliwa z oliwek 4 łyżki
    masło 1 łyżka
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety sojowe w zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy we wodzie lub gotujemy na parze. We wodzie z brokuł z dodatkiem przyprawy uniwersalnej (lub w bulionie) gotujemy 7 minut kotlety sojowe. Odcedzamy i lekko studzimy. Myjemy natkę pietruszki, osuszamy i pół pęczka natki siekamy. Gotujemy ryż.
  • 2. Kroimy w kostke kotlety sojowe. Następnie przekładamy je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i około 3 minut podgrzewamy do lekkiego odparowania wody.
  • miksujemy 3. Do blendera/malaksera wkładamy pęczek natki, odcedzony z puszki groszek (odkładamy kilka ziarenek groszku do dekoracji), wlewamy 4 łyżki oliwy oraz dosypujemy do smaku sól i pieprz. Miksujemy na papkę.
    Powstanie zielone pesto.
  • 4. Pesto przekładamy do patelni z kotletami sojowymi i razem podgrzewamy 4 minuty - do połaczenia składników.
  • 5. Na drugiej patelni topimy łyżkę masła, wsypujemy ugotowany ryz i dodajemy pół peczka posiekanej natki pietruszki - razem mieszamy, lekko i krótko podgrzewając.
  • 6. Na talerzach na środku wykładamy kotlety sojowe w zielonym pesto, na około wsypujemy ryz z natką, a następnie dekorujemy brokułami i odłozonym groszkiem zielonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować