Kotlety w cebulowo-serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety z szynki lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Przy rozbijaniu mięsa dobrze jest użyć foli spożywczej.
2.Rozbite mięso oprószamy solą i pieprzem.
3.W malakserze kruszymy bułkę wrocławską. Następnie dodajemy pokrojoną szalotkę, starty parmezan i grubo posiekaną pietruszkę. Miksujemy jeszcze chwilę.
4.Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i panierce. Ja panierowałam 2 razy.
5.Kotlety smażymy na rumiano z obu stron na klarowanym maśle.
6.Podajemy z wiórkiem masła ziołowego na wierzchu i ulubioną surówką oraz ziemniakami.
Porady
Przepis na domowe masło ziołowe można znaleźć w tym przepisie: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/grillowane-steki-z-tunczyka-podane-z-odmlodzonymi-ziemniaczk
Komentarze