Kotlety z piersi z pieczarkami i podwójnym serem

4.5 (177 ocen)

Zwykłe kotlety z piersi kurczaka w czosnkowej panierce ,przykryte podsmażonymi pieczarkami z cebulką i marchewką a to wszystko otulone żółtym serem i mozzarellą :)

Składniki:

  • Na 6 kotletów:
    1 podwójna pierś kurczaka
    5 dużych pieczarek
    1 duża cebula
    1 marchewka
    6 plasterków sera żółtego
    1 duża kulka mozzarelli
    2 szklanki bułki tartej
    3 jajka
    sól , pieprz , chili
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlety z piersi z pieczarkami i podwójnym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • piersi 1. Pierś przekrawamy na 6 kotletów , delikatnie rozbijamy , oprószamy z obu stron sola , pieprzem i chili
  • warzywa 2. Warzywa myjemy , oczyszczamy , pieczarki kroimy w cienkie plasterki , cebulkę siekamy drobno , marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Smażymy na maśle.
  • piersi 3. Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem , bułkę tartą mieszamy z 2 łyżkami czosnku granulowanego , maczamy każdą pierś w jajku a następnie w bułce tartej , czynność powtarzamy.Smażymy piersi na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • piersi 4. Po odwróceniu na drugą stronę kładziemy na każdy kotlet łyżkę farszu rozkładając po całej długości , przykrywamy plastrem sera żółtego i mozzarelli. Smażymy na wolnym ogniu do roztopienia się sera.
    Podajemy np. z ziemniakami posypanymi koperkiem i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pieczarki Ser żółty Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować