Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonać ciasto na naleśniki:
Do miski dać mleko, mąkę, wodę, sól, olej i jajka wszystko wymieszać za pomocą miksera lub ręcznie. Naleśniki smażyć na patelni na odrobinie oleju.
2.Wykonać farsz:
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni na oleju pod koniec smażenia dodać czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Dodać mięso, doprawić solę i pieprzem i wszystko podsmażać przez ok. 10 minut. Do wystudzonego farszu dodać lekko rozbełtane jajko i drobno pokrojona pietruszkę. Gdyby masa była zbyt rzadka dodać trochę bułki tartej. Wszytko dokładnie wymieszać.
3.Na naleśniki dawać po 2- 3 łyżki farszu i zawijać na rulonik. Krokiety przed jedzeniem najlepiej jest je odsmażyć, ale takie surowe też są smaczne.
Komentarze