Królik z suszonymi grzybami

4.5 (187 ocen)

Kilka razy w roku dostaję świeżego królika, więc gości on na moim stole w różnych wydaniach :)

Składniki:

  • 1 królik
    1 cebula
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 garści suszonych grzybów
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik z suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królik poporcjować i przełożyć do rękawa do pieczenia. Cebulę posiekać i dodać do mięsa razem z natką i namoczonymi wcześniej grzybami razem z wodą, w której się moczyły. Dodać po pół łyżeczki soli i pieprzu. Rękaw związać i piec mięso około półtorej godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Królik Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować