KREM CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

KREM JEST BARDZO DOBRY,NIEZBYT SŁODKI.OSTATNIO MOJE DZIECI WYBRAŁY GO SOBIE JAKO DODATEK DO TORTU URODZINOWEGO,A ZAZWYCZAJ ROBIĘ KREM ŚMIETANOWY.PYSZNY CZEKOLADOWY SMAK,POZOSTAWIA MIŁE WSPOMNIENIA

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 200 GRAM CZEKOLADY DESEROWEJ LUB KUWERTURY CZEKOLADOWEJ,KREM DO GOTOWANIA"KARPATKA", MLEKO,2 ŁYŻECZKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ,KOSTKA MASŁA,10 DKG ORZECHÓW WŁOSKICH,AROMATY:ARAKOWY,MIGDAŁOWY,POMARAŃCZOWY

Krem czekoladowy z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWAĆ KREM "KARPATKA" WG PRZEPISU NA OPAKOWANIU I WYSTUDZIĆ
    ROZPUŚCIĆ CZEKOLADĘ W 3 ŁYŻKACH MLEKA
    ORZECHY ROZDROBNIĆ I ZALAĆ GORĄCĄ WODĄ,ABY STRACIŁY GORYCZ,PO CZASIE ODSĄCZYĆ NA SICIE
    MASŁO ZMIKSOWAĆ DODAJĄC STOPNIOWO ZIMNĄ "KARPATKĘ".DODAĆ KILKA KROPEL KAŻDEGO Z AROMATÓW(TAK PO 2 KROPLE).NASTĘPNIE DODAĆ PRZESTUDZONĄ,ROZPUSZCZONĄ CZEKOLADĘ I WYMIESZAĆ.NA KONIEC WSYPAĆ ORZECHY WŁOSKIE

    SMACZNEGO

Porady

TAKIM KREMEM MOŻNA PRZEKŁADAĆ TORT,ALBO CIASTO METROWIEC ,TYLKO DO MASY JASNEJ NALEŻY UŻYĆ CZEKOLADY BIAŁEJ,LUB SAMEJ MASY KARPATKOWEJ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy