Krem pomidorowy z marchewką i maślanymi grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem:Pomidory obrać ze skórki , pokroić na mniejsze kawałki.
W garnku rozgrzać masło, przesmażyć pomidory , dodać pomidory krojone oraz koncentrat.
Smażyć kolejne 5 min co chwila mieszając.
2.Do pomidorów dodać marchewki , wymieszać , poddusić kolejne 5 min.
3.Pomidory doprawić , ziołami , solą i pieprzem.
4.Zalać rosołem , doprowadzić do zagotowania.
Zdjąć zupę z gazu , zmiksować na gładki krem.
W razie potrzeby ponownie podgrzać.
5.Grzanki:Na patelni , na wolnym ogniu rozgrzać masło.
6.Z chleba odkroić skórki , pokroić w małą kostkę.
Smażyć na maśle do zarumienienia , mieszając by tłuszcz pokrył każdą grzankę.
Krem pomidorowy podawać z kleksem śmietany , natką pietruszki oraz z grzankami.
Komentarze