krem z zielonego groszku

0 (0 ocen)

Pyszne, sycące danie, idealne na letnie dni;)

Składniki:

  • - 3 szkl. bulionu
    - 400g mrożonego zielonego groszku
    - 1 cebula
    - 400ml śmietanki 12%
    - sól, pieprz
    - łyżka masła

Krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krem z zielonego groszku 1. Na maśle podsmażamy cebulę, ale tylko do miękkości, by nie zbrązowiała. Dodajemy groszek i zalewamy bulionem. Wszystko zagotowujemy, miksujemy blenderem. Zupę ponownie doprowadzamy do wrzenia, wlewamy śmietankę. Doprawiamy solą i pieprzem. Krem podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym i potartym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy