Pomysł na wykorzystanie rosołu z dnia poprzedniego.
35 min
Składniki:
- 1 rosołu (lub można przygotować bulion z warzyw i kostki rosołowej)
- 500 g sera topionego emmentaler
- sól, pieprz, oregano
- 1 bagietka czosnkowa
- natka pietruszki
Kremowa zupa serowa z grzankami czosnkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rosół podgrzewamy, gdy zacznie wrzeć dodajemy ser topiony, Mieszamy dokładnie aby uzyskać kremową konsystencję. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Dodać umytą i posiekaną drobno natkę pietruszki.
2.Bagietkę czosnkową kroimy w kostkę. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. z termoobiegiem. Pieczemy przez około 10 minut aż uzyskamy chrupiące grzanki.
3.Kremową zupę nalewamy do misek i dodajemy do niej po kilka grzanek.
Komentarze