Kremowa zupa serowa z grzankami czosnkowymi

4.5 (195 ocen)

  • 35 min

Pomysł na wykorzystanie rosołu z dnia poprzedniego.

  • 35 min

Składniki:

  • - 1 rosołu (lub można przygotować bulion z warzyw i kostki rosołowej)
    - 500 g sera topionego emmentaler
    - sól, pieprz, oregano
    - 1 bagietka czosnkowa
    - natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa Krem

Kremowa zupa serowa z grzankami czosnkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół podgrzewamy, gdy zacznie wrzeć dodajemy ser topiony, Mieszamy dokładnie aby uzyskać kremową konsystencję. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Dodać umytą i posiekaną drobno natkę pietruszki.
  • 2. Bagietkę czosnkową kroimy w kostkę. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. z termoobiegiem. Pieczemy przez około 10 minut aż uzyskamy chrupiące grzanki.
  • 3. Kremową zupę nalewamy do misek i dodajemy do niej po kilka grzanek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować