Krucho - bezowe ciasteczka z masą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przesiewamy mąkę na stolnicę, robimy dołek dodajemy poszczególne składniki - zarabiamy jednolite ciasto.
Wkładamy na 2 godziny do lodówki.
2.Schłodzone ciasto cienko rozwałkowujemy wycinamy za pomocą foremki lub literatki kółka. Przygotowane kółka układamy na posmarowanej blaszce.
Przygotowujemy lukier - ubijamy białka z cukrem pudrem, smarujemy każde ciastko.
Pieczemy 15 minut w temperaturze 180.
3.Masa czekoladowa - Czekoladę rozpuszczamy na parze. Jajka ubijamy z cukrem. Ucieramy masło dodając na przemian masę jajeczną i czekoladę.
Przygotowaną masą zlepiamy razem dwa ciastka bezą na wierzch, smarujemy boki i obtaczamy albo w kokosie albo w orzechach.
Komentarze