Krucha szarlotka z biszkoptem

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

Przygotowanie ciast to świetna i smaczna zabawa. Połączyłam ciasto kruche,biszkoptowe oraz masę jabłkową. Wyszła szarlotka, którą moja rodzina wprost uwielbia.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    2 szklanki mąki
    Pół kostki margaryny
    3 żółtka
    pół szklanki cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Biszkopt:
    4 jajka
    pól szklanki mąki
    pół szklanki cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa jabłkowa:
    Słoik musu jabłkowego
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    Cukier waniliowy
    Cynamon
    Opakowanie polewy czekoladowej
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krucha szarlotka z biszkoptem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieć wszystkie składniki na ciasto kruche. Wyłóż ciastem
    blaszkę o wymiarach 25 na 40 cm podpiecz 20 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 2. Mus jabłkowy wymieszaj z mąką, cukrem waniliowym i cynamonem.
  • 3. Przygotuj biszkopt. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę, dodaj
    żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • 4. Na podpieczone ciasto wyłóż masę jabłkową i ciasto biszkoptowe.
    Piecz jeszcze około 35 minut. Po upieczeniu udekoruj polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować