" Kruche ciasteczka daktylowo - kokosowe "

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepyszne ciasto jabłkowo - budyniowe z cukrem pudrem!

  • 60 min

Składniki:


  • Ciasto:

    - jajko – 4 szt
    - - mąka pszenna – 1,5 szklanki
    masło – 180 g
    - cukier – 1 szklanka
    - cukier wanilinowy – 1 op
    - proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
    - kakao – 2 łyżki



    Warstwa jabłkowa:

    - jabłka – 5 szt
    - sok z cytryny – 50 ml
    - cukier – 2 łyżki



    Warstwa budyniowa:

    - budyń śmietankowy z cukrem – 2 op
    - mleko – ok. 700 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Ciastka

" kruche ciasteczka daktylowo - kokosowe " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.

    Lekko odciskamy.

    Słodzimy i skrapiamy sokiem cytrynowym.

    Budynie gotujemy w mniejszej ilości mleka niż to pisze na opakowaniu.

    Jeśli trzeba dosładzamy do smaku.

    Jajka ubijamy z cukrami.

    Cały czas miksując dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz roztopione i przestudzone masło.

    Dzielimy na 2 części.

    Do jednej z nich dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.

    Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia.

    Wkładamy kolejno warstwy: jasne ciasto/ warstwa jabłkowa / warstwa budyniowa / ciemne ciasto.


    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 40-45 minut.

    Gotowe posypujemy dużą ilością cukru pudru!



    Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować