Krupnik z kaszy jęczmiennej

4.5 (186 ocen)

Idealna zupka na zimę.

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków
    1 filet z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    kawałek selera
    6 łyżek kaszy jęczmiennej
    2 listki laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    sól, pieprz
    łyżka oleju
    pęczek natki pietruszki

Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładamy pierś z kurczaka, ziele i liść laurowy. Zalewamy 2,5 l wody i gotujemy ok 30 min.
  • 2. Warzywa obieramy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju.
  • 3. Wyjmujemy pirs z kurczaka, a do wywaru wrzucamy warzywa i kaszę. Gotujemy 30 min. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i ponownie wrzucamy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować