Kurczak pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kiedy jest tak ciepło,jak dziś, wolę jeden raz odpalić piekarnik i zrobić jakiś szybki obiadek, zamiast tego by spędzać pół dnia w kuchni:) Dziś na obiad był filet z piersi kurczaka pod pierzynką. Szybkie, łatwe i bardzo smaczne danie;)

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje: 2 duże filety z piersi kurczaka, 100g kapusty pekińskiej, 4 pieczarki, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, 100g sera mozarella, przyprawy wg smaku, dodatki wg uznania. U mnie 4 ziemniaki, krojone w plasterki, pieczone z przyprawami i czosnkiem.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem do mięsa jak schabowe. Posypać ulubionymi przyprawami i odłożyć na 10 minut.
    Kapustę pekińska drobno posiekać, dodać majonez i ketchup, wymieszać dokładnie. Pieczarki obrać, pokroić w cienkie plastry, ser zetrzeć na dużych oczkach.
    Mięso ułożyć na papierze do pieczenia, rozsmarować połowę kapusty, przykryć pieczarkami, posypać serem, brzegi papieru podnieść i lekko zawinąć, końce zawinąć pod mięso. W ten sam sposób przygotować drugi kotlet. Kotlety ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut, następnie wyłączyć piekarnik, delikatnie odwinąć papier, zostawić kotlety na 5 minut w gorącym piekarniku. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować