Łabędzi puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkoptu:
Białka ubić na sztywno następnie dodawać partiami cukier. Zmniejszyć obroty miksera do ubitej masy dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając, dodawać po łyżce oleju. Dokładnie wymieszać mikserem do rozpuszczenia się cukru. Na koniec do ubitego biszkoptu dodać wymieszane mąki z proszkiem – wymieszać łyżką. Piec w formie 25x40cm wysmarowanej tłuszczem w temp. 190stC ok. 30 min. Zimny przekroić na 2 części.
2.Przygotowanie masy:
Bułki namoczyć w mleku, rozdrobnić widelcem. Pozostałą szklankę mleka zagotować z cukrem gdy się zagotuje dodać kokos oraz rozdrobnione bułki wraz z mlekiem. Gotować ok 5 minut do zgęstnienia. Zimny utrzeć z masłem.
3.przygotowanie posypki:
Kokos razem z cukrem uprażyć na patelni na złoty kolor cały czas mieszając
Komentarze