Leczo z fasolki szparagowej

4.96 (186 ocen)

  • 60 min

Szybkie i bardzo smaczne danie idealne na szybki obiad albo na kolację. W sezonie warto zamrozić trochę fasolki, aby móc to danie przygotować zimą.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g fasolki szparagowej
    2 cebule
    3 marchewki
    2 pomidory
    300 g pieczarek
    1/2 papryki czerwonej
    400 g kiełbasy
    100 ml ketchupu
    1/2 pęczku koperku
    papryka słodka
    majeranek
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    woda
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.96 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową myjemy, odkrawamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy w półplasterki i dusimy do odparowania wody. Pomidory sparzamy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy marchewkę, wlewamy ok. 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości i odparowania wody. Dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory i paprykę i chwilę razem dusimy. Dodajemy ketchup i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem, solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Dusimy jeszcze przez chwilę. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować