Lekka sałatka z filetem z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 45 min

Lekka, dietetyczna, przepyszna, kolorowa i bardzo zdrowa- ta sałatka ma same zalety. Jest doskonała na ciepłe wiosenne i letnie dni, kiedy nie chce się jeść ciężkostrawnych potraw.

  • 45 min

Składniki:

  • -2 puszki filetów z tuńczyka w sosie własnym
    -100 g jogurtu naturalnego gęstego
    -200 g pomidorków cherry
    -6 dużych liści sałaty lodowej
    -1 ogórek długi (lub 2 mniejsze)
    -1 czerwona cebula
    -sól i pieprz według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Lekka sałatka z filetem z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałaty myjemy, odsączamy z wody, rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do miski.
  • 2. Ogórka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę i dodajemy do miski.
  • 3. 3 pomidorki cherry zostawiamy do dekoracji. Resztę kroimy w ćwiartki i dodajemy do warzyw. Dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka i jogurt naturalny. Całość dokładnie mieszamy.
  • 4. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i mieszamy. Wstawiamy na minimum 20 minut do lodówki aby smaki się połączyły. Przed podaniem dekorujemy przekrojonymi na pół pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować