Letnie ciasto z borówkami na jogurcie naturalnym

4.49 (193 ocen)

  • 15 min

....lekkie...smaczne......a przede wszystkim niezbyt tuczące....dzieciakom smakowało.....

  • 15 min

Składniki:

  • jogurt naturalny bez cukru 0.5 szklanki
    borówki amerykańskie świeże 25 dekagramów
    mąka pszenna typ 650 - 20 dekagramów
    cukier waniliowy 1 opakowanie
    cukier 12 dekagramów
    jajka 3 sztuki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    masło 81 gramów
    sok z cytryny 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Letnie ciasto z borówkami na jogurcie naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło topimy. Studzimy.

    Roztopione i ostudzone masło mieszamy razem z jogurtem naturalnym

    Przesiewamy mąkę i mieszamy ją z proszkiem do pieczenia.

    Jajka ubijamy razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodajemy sok z cytryny.
  • przekładamy do formy 2. Mieszamy w jednej misce wszystko razem łyżką, tzn. mąkę z proszkiem, masło z jogurtem oraz jajka z cukrem.

    Dodajemy borówki i ponownie delikatnie mieszamy. Surowe ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

    Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jogurt Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować