Lodowiec

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przebywam na urlopie wychowawczym i mam dużo czasu na pieczenie. To ciasto lubią wszyscy.

Składniki:

  • ● 40 dag okrągłych biszkoptów
    ● 5 galaretek truskawkowych
    ● 2 budynie śmietankowe
    ● 1 kg truskawek
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● margaryna
    ● 3 żółtka
    ● 1/2 l mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Lodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W litrze wody rozpuszczamy
    3 galaretki. Na blasze
    (35x40 cm) wyłożonej folią
    spożywczą układamy 1/3
    biszkoptów. Zalewamy tężejącymi
    galaretkami.
  • 2. Budyń: 250 ml mleka zagotowujemy
    z cukrem. Wlewamy
    pozostałe mleko wymieszane
    z budyniami i żółtkami.
    Mieszamy i studzimy
  • 3. Krem: margarynę ucieramy
    z budyniem. Wykładamy
    kolejno: 1/2 kremu, pozostałe
    biszkopty i 1/2 kremu. Układamy
    połówki truskawek
    i zalewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi
    w wodzie według
    przepisu na opakowaniu.
    Odstawiamy do stężenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować