Łosoś w mandarynkach

4.48 (186 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Delikatny łosoś natarty mandarynkami, kontrastujący ze smakiem konfitury.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś filet: 1 sztuka
    - papryka mielona: 1 łyżeczka
    - mandarynka: 0.5 sztuki
    - konfitura pomaranczowa: 1 łyżka
    - liście mięty: 3 sztuki
    - mandarynka: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś w mandarynkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia natrzeć papryką solą i sokiem z mandarynki i skórką. Odstawić na pół godziny. Ważne jest aby łosoś był ze skórą, jeśli nie wiemy jakiej jest świeżości radzę zrobić bardziej wypieczony.
  • 2. Konfiturę pomarańczową najlepiej słodzoną sokiem z winogron wymieszać z posiekaną miętą i mandarynkami, zgniecionymi widelcem.
  • 3. Łososia smażyć najpierw skórą do dołu, przez około 7/8 minut następnie przewrócić i dosmażyć przez 2 minuty wierzch. Podawać z konfiturą i listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować