Łosoś pieczony w pistacjach z duszoną botwinką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Ta pyszna ryba potrzebuje znakomitych dodatków. Słone, pieczone pistacje i kwaśna cytryna sprawiły, że łosoś był rewelacyjny. Zwieńczeniem smaków były duszone na maśle liście botwinki, polecam...

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Łosoś w pistacjach:

    400gr fileta z łososia
    4 łyżki orzechów pistacjowych
    2 łyżki startego parmezanu
    Skórka z otartej z połowy cytryny
    Sok z połowy cytryny
    Sól, pieprz

    Duszona botwinka:

    Garść liści botwinki
    ząbek czosnku
    łyżka masła
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Botwinka Dania główne Dania z ryb

Łosoś pieczony w pistacjach z duszoną botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia skrapiamy cytryną, posypujemy skórką, nacieramy odrobiną soli i pieprzu.
    Zostawiamy w lodówce na 30min.
    Pokruszone pistacje mieszamy z tartym parmezanem i okładamy łososia z dwóch stron. Przyciskamy ręką do ryby.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st.,15-20 min.
    Liście botwinki grubo kroimy, dusimy na maśle z czosnkiem ok 5min.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować