Łosoś pieczony z cukinią i pieczarkami

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Łatwy i szybki obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 400-500 g łososia lub pstrąga łososiowego,
    ok. 100 g pieczarek,
    średniej wielkości cukinia,
    1/3 pora,
    kilka plasterków cytryny,
    sól, pieprz, granulowany czosnek, suszone zioła (u mnie bazylia, oregano, tymianek, majeranek i rozmaryn)
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś pieczony z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, pora i pieczarki pokroić w plastry. Rybę podzielić na mniejsze kawałki. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warzywa i grzyby, posypać przyprawami. Ułożyć doprawioną rybę, a na nich plastry cytryny. Piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach.

Porady

Danie będzie idealne z brązowym ryżem, prostą sałatką i jogurtowym sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować