salsa z buraka:
ugotowany lub upieczony w piekarniku średni burak czerwony
łyżeczka oleju rzepakowego
łyżeczka soku z cytryny
łyżeczka miodu
sól
pieprz
szczypta imbiru suszonego
kasza z warzywami:
około 3 łyżek kaszy jęczmiennej
woda
łyżka suszonej włoszczyzny
sól morska
grubo mielony pieprz
Łosoś pieczony z rozmarynem z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotuję w wodzie z dodatkiem włoszczyzny. Po odcedzeniu doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Buraka kroję w kosteczkę. W miseczce mieszam olej, miód, sok z cytryny i resztę przypraw. Mieszam z burakiem.
Łososia skrapiam sokiem z cytryny, opruszam rozmarynem i przyprawami. Zawijam w folię aluminiową i wstawiam do piekarnika na około 10 minut w temp 180 st
Komentarze