Makaron penne ze szpinakiem

4.48 (185 ocen)

Makaron na zielono przyrządzony według przepisu mojej kochanej siostry

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego
    1-2 ząbki czosnku
    mała cebula
    sól
    pieprz
    200 ml śmietany 30%
    300g makaronu rurki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron penne ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę zeszklić. Dodać drobno pokrojony czosnek. Smażyć przez chwilę.
    Następnie wrzucić na patelnię zamrożony szpinak. Podgrzewać aż cały się rozmrozi i część wody odparuje. Doprawić solą i pieprzem.
    Dolać śmietanę. Całość gotować jeszcze kilka minut aż szpinak się zagęści.
    W międzyczasie ugotować makaron. Po ugotowaniu odcedzić. Dodać do szpinaku i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować