Makaron w sosie śmietanowo-musztardowym z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

Pomysł i wykonanie były kwestią chwili ale na pewno to danie na długo zagości w domowym menu. Wszystkie składniki idealnie się ze sobą łączą a całości dopełnia dodatek musztardy francuskiej. Pyszności.

Składniki:

  • 1 cebula
    3 ząbki czosnku
    200g wędzonego łososia
    150g świeżego szpinaku (ok 2 dużych garści)
    300ml śmietanki 30%
    100g śmietankowego serka topionego
    1 łyżka musztardy francuskiej
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    dowolny makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Makaron w sosie śmietanowo-musztardowym z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na złoty kolor. Łososia i serek topiony pokroić w kostkę, dodać do cebuli, smażyć do roztopienia serka.
  • 2. Szpinak opłukać, dodać do reszty składników. Całość zalać śmietanką, dusić chwilę do miękkości szpinaku. Sos przyprawić solą, pieprzem i musztardą.
  • 3. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, podawać z sosem musztardowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować