Makaron - wdzięczy produkt, który możemy samodzielnie wykonać, gdy jednak decydujemy się na zakup gotowego, obiad zrobimy w kilka chwil. Ułatwia życie, nie tylko tym, co są ciągle w biegu.
Dla 2 osób
Składniki:
2-3 podgrzybki
2 garście makaronu
1 łyżka masła
sól, pieprz do smaku
2 łyżki śmietany
1/2 szklanki wody
garść startego żółtego sera
Makaron w sosie serowo grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy makaron w osolonym wrzątku al dente.
podgrzybki szczoteczką oczyszczamy, kroimy w kostkę.
Podsmażamy na rozgrzanym maśle dosłownie 2 minuty.
Zalewamy wodą, po chwili dodajemy śmietanę - przyprawiamy solą i pieprzem.
Chwilkę dusimy, dodajemy starty żółty ser, całość mieszamy do momentu aż ser się roztopi.
W tym momencie wrzucam makaron i mieszam aby cały sos oblepił makaron.
Możecie makaron podać na talerzu i polać sosem, jednak wolę gdy cały jest oblepiony smakowitym sosem;)
Komentarze