Makaron z awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jestem wegetarianką i uwielbiam wykorzystywać resztki z lodówki. Pewnego dnia po prostu zrobiłam taki oto makaron i od tej pory zagościł w mojej kuchni. Moja mięsożerna rodzina go uwielbia.

  • 15 min

Składniki:

  • Na ok. 2 porcje:
    120 g makaronu razowego np. świderki,
    1,5 miękkiego awokado,
    małe opakowanie gęstego jogurtu naturalnego,
    ok. 8 suszonych pomidorów z oleju,
    2-3 ząbki czosnku,
    sól, pieprz, opcjonalnie sos sojowy.

Makaron z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
  • 2. Awokado i czosnek rozgniatamy, mieszamy z jogurtem i przyprawami. Suszone pomidory kroimy w kostkę.
  • 3. Makaron polewamy sosem i posypujemy pomidorami.

Porady

Jeżeli awokado jest zbyt twarde przechowuj je wśród jabłek a szybciej zmięknie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy