wstążki z kurczakiem i szpinakiem

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

POLECAM

Składniki:

  • 250 g makaronu wstążki
    1 filet z piersi kurczaka
    1 czerwona papryka
    200 g pieczarek
    300 g mrożonego szpinaku
    por zielona część
    250 ml śmietanki kremówki 30%
    sól,pieprz kolorowy grubo mielony,słodka papryka do smaku
    masło
    starty żółty ser
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Wstążki z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet, pieczarki i paprykę oczyścić, pokroić w paski,podsmażyć na maśle. Por pokroić w plasterki, dodać do mięsa i warzyw,smażyć przez chwilę, wrzucić szpinak i dusić do odparowania wody.Wlać śmietankę doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusić 5 minut.
  • 2. Wszystko połączyć z ugotowanym makaronem (makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu). Posypać żółtym serem.Podawać zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować