Makaron z jajkiem

4.48 (191 ocen)

  • 15 min

Szybka prosta potrawa. Wystarczy posiadać ugotowany makaron, a ten zawsze u nas zostaje ;) niewykorzystany do zupie. Oprócz makaronu, potrzebujemy jajka i jakąś kiełbasę lub wędlinę

  • 15 min

Składniki:

  • ugotowany makaron tyle ile zjemy
    2 jajka
    pęto dobrej kiełbasy
    1 cebulka
    szczypiorem
    sól/pieprz
    masło klarowane lub inny tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy, w połowie smażenia dokładamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak już wszystko nam się zrumieni dodajemy makaron mieszamy, przesmażamy. Wbijamy jajka, doprawiamy, mieszamy do preferownego ścięcia. Na końcu posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować