Makaron z serem mascarpone i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw przygotowujemy sos. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oliwie. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy je w grubszą kostkę. Dodajemy je do podsmażonej cebuli i dusimy pod przykryciem około 3 minuty na wolnym ogniu
2.Dodajemy mascarpone.
3.Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, słodkim sosem chili, bazylią i pieprzem cayenne.
4.Całość dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.
5.Piersi z kurczaka kroimy w paski, doprawiamy je solą i pieprzem i smażymy na oliwie.
6.Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po usmażeniu piersi przekładamy na makaron i polewamy gotowym sosem.
Porady
Pomidory należy pokroić w grubszą kostkę tak, aby się za bardzo nie rozpadły podczas duszenia.
Komentarze