Makaron z szynką i groszkiem w sosie serowym

4.5 (193 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie danie obiadowe!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron kolanka: 500 gramów
    - groszek mrożony: 1 opakowanie
    - szynka ogonówka: 200 gramów
    - serek topiony 100g: 2 sztuki
    - śmietana 18% mała: 200 gramów
    - olej: 2 łyżki
    - parmezan tarty: 3 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Szynki

Makaron z szynką i groszkiem w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z szynką i groszkiem 1. - Makaron udotować al dente w posolonej wodzie.
    - Rozgrzać olej, podsmażyć pokrojoną w kostkę szynkę, godać groszek.
    - Podlać odrobiną wody i dusić kilka minut.
    - Wrzucić serek topiony i rozpuścić, dodać śmietanę, przyprawić.
    - Do sosu dodać odcedzony makaron przelany ciepłą wodą, wymieszać.
    - Podawać posypany parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Makaron Makaron kolanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować