Rukola w naszych kuchniach jest niedoceniana. Rukola poprawia przemianę materii, obniża "zły" cholesterol we krwi, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, a także ma właściwości antyrakowe.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- makaron kokardki: 25 dekagramów
- pomidor: 2 sztuki
- oliwki czarne drylowane: 80 gramów
- feta: 0.75 sztuki
- rukola podarta na kawałki: 0.5 szklanki
- oliwa z oliwek: 3 łyżki
Makaron z pomidorami, fetą i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oliwki pokroić w krążki. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w ćwiartki. Fetę pokroić w kosteczkę. Makaron ugotować. Rukolę umyć, osuszyć, usunąć łodygi. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek, podsmażamy oliwki, następnie pomidory, makaron. Na sam koniec podsmażania dajemy fetę, jednak krótko aby się nie rozpuściła. Danie wykładamy na talerz posypujemy surową rukolą.
Komentarze