Makaron z pomidorami, fetą i rukolą

4.5 (183 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Rukola w naszych kuchniach jest niedoceniana. Rukola poprawia przemianę materii, obniża "zły" cholesterol we krwi, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, a także ma właściwości antyrakowe.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron kokardki: 25 dekagramów
    - pomidor: 2 sztuki
    - oliwki czarne drylowane: 80 gramów
    - feta: 0.75 sztuki
    - rukola podarta na kawałki: 0.5 szklanki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z pomidorami, fetą i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki pokroić w krążki. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w ćwiartki. Fetę pokroić w kosteczkę. Makaron ugotować. Rukolę umyć, osuszyć, usunąć łodygi. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek, podsmażamy oliwki, następnie pomidory, makaron. Na sam koniec podsmażania dajemy fetę, jednak krótko aby się nie rozpuściła. Danie wykładamy na talerz posypujemy surową rukolą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować