Makaron z tuńczykiem i pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest bardzo smaczne, a przy tym proste i szybkie. Przed podaniem można posypać je tartym żółtym serem.
Składniki:
200-250 g makaronu
1 cebula
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 -3 pomidory
1-2 ząbki czosnku
Sól, pieprz
Oliwa
Makaron z tuńczykiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej posiekaną cebulę. Dodajemy czosnek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy chwilę. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, smażymy 5 minut. Następnie dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka. Doprawiamy solą i pieprzem.
2.W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy na patelnię do tuńczyka i pomidorów. Całość mieszamy i podajemy.
Komentarze