Makaron ze szpinakiem i słonecznikiem

5 (197 ocen)

  • 20 min

Makaron w innej, smaczniejszej wersji.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g makaronu świderki
    200 g szpinaku mrożonego
    1 średnia cebula
    Garść słonecznika
    Sól
    Czosnek
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka i przysmażamy na oleju. Dodajemy słonecznik, a następnie szpinak. Smażymy, aż szpinak całkowicie się rozmrozi. Makaron odcedzamy i przelewamy wodą. Łączymy ze szpinakiem na patelni. Przyprawiamy solą i czosnkiem. Chwilę razem smażymy. Podajemy np. z kurczakiem z papirusu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować