Makaron ze szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym

4.33 (197 ocen)

  • 20 min

Pyszne danie z dużą ilością zielonego zdrowego szpinaku i idealnie pasującym sosem serowo-śmietanowym. Proste w przygotowaniu, smaczne i bardzo sycące.

  • 20 min

Składniki:

  • makaron penne

    200 g mrożonego szpinaku
    1 cebulka
    2 ząbki czosnku
    masło do smażenia
    mała śmietana 18%
    100 g żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.33 (197 ocen)

Makaron ze szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu.
  • 2. Cebulkę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, następnie dodajemy starty czosnek, później szpinak. Podsmażamy do momentu rozmrożenia się szpinaku ok 5 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę i ser (starty na tarce). Mieszamy do rozpuszczenia się sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łączymy z makaronem i podajemy.
  • 3. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować