Makaronowe rurki z kurczakiem zalane sosem pieczarkowym

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Pyszne, szybkie danie bardzo dobre na obiad :)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na sos pieczarkowy:
    0,2 kg pieczarek
    1 cebula
    olej do smażenia
    sól, pieprz
    1 szklanka bulionu
    2 łyżki śmietany 18%
    1łyżka mąki pszennej

    Dodatkowe składniki:
    200g makaronu rurki
    250g fileta z kurczaka
    1 duża cebula
    0,10kg żółtego sera
    natka z pietruszki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaronowe rurki z kurczakiem zalane sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos pieczarkowy 1. Pieczarki obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki, doprawić. Całość razem wymieszać i chwilę smażyć. Do bulionu dodać śmietanę i mąkę pszenną dobrze wymieszać i wlać do pieczarek, zagotować.
  • makaron 2. Makaron ugotować zgodnie z przepisem znajdującym się na opakowaniu.
  • cebula, filet z kurczaka 3. Cebule i filet z kurczaka pokroić w kostkę podsmażyć na patelni, wlać sos pieczarkowy, natkę z pietruszki i makaron, dobrze wymieszać.
  • gotowe danie 4. Gotowe danie posypać startym żółtym serem. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować